Szeretettel köszöntelek a Térj be hozzám... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Térj be hozzám... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Térj be hozzám... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Térj be hozzám... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Térj be hozzám... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Térj be hozzám... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Térj be hozzám... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Térj be hozzám... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mindaddig amíg hirtelen le nem betegszünk, nem gondolkodunk el komolyan
azon, hogy mennyire törékeny az egészségünk. Már az ókori orvosok is
vallották, hogy azzá válunk, amit megeszünk.
A zöld színű zöldségek fogyasztása a tavaszi hónapokban kiemelten
fontos, tél után szervezetünk veszít vitaminháztartásából,
fáradékonyabbak leszünk.
A cikória:
Azok közé a zöldek közé tartozik, amel kissé feledésbe merült. Emészthető rosttartalmának köszönhetően a cikória elősegíti az
emésztést. Ásványi só tartalma meghatározó, de tartalmaz kalciumot,
káliumot, foszfort és meszet is. Karotin- és A-vitamintartalma is
jelentős, s gyökerében mintegy 15% inulin található.A cikóriát kávéalapanyagként már a XVII. század óta hasznosítják, mely
termelésének fellendülése azokra a történelmi időkre tehető, amikor a
tengerentúlról nem tudtak babkávét behozni az európai országokba.
Készülhet belőle saláta, köret, krémleves.
Saláta:
Hozzávalók
A saláta ez egyik legfinomabb zöldünk.
Saláta öntetek:
Ezersziget öntet
Krémes állagánál fogva remekül illik zöldség-salátákhoz.
125
g majonéz keverjünk krémesre 3 ek tejszínnel, 3 evőkanál ketchuppal,
sózzuk, borsozzuk, apróra vágott zöldpaprikát is adhatunk hozzá.
Olasz öntet
Kitűnő leveles salátákhoz, vagy tésztasalátához.
150g
joghurtot turmixoljunk össze 2 ek olívaolajjal,1-2 t kmustárral és
kevés bazsalikomlevéllel.Sóval, borssal és fehérborecettel fűszerezzük.
Amerikai öntet
Leveles salátához való aromás szósz.
150 g tejfölbe vegyítsünk 2 ek ketcupot, 1 tk mustárt és 2-3 tk citromlevet, majd sóval, borssal és kevés cukorral ízesítsük.
Vinaigrette mártás
Ezt az ecetes-olajos öntetet bármilyen salátához felhasználhatjuk.. Ízesíthető friss zöldfűszerekkel.
1 tk mustárt keverjünk ki 2-3 ek borecetttel, csipetnyi sóval, borssal. Apránként dolgozzunk bele 6 ek olajat.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!